Najbolji muški parfemi: Vaš vodič do snažnog mirisa

 

 

Dobar parfem odražava karakter, stil i ukus. Na osnovu izbora mirisa se formira prvi dojam i privlače pogledi. Parfem je ipak više toga, jer utjče na raspoloženje i samopouzdanje. Pronaći svoj prepoznatljiv miris znači ostati zapamćen, zbog čega je izuzetno važno doći do kombinacije nota i tonova, koja će postati Vaš osobni mirisni potpis. Nekoliko kapi pravog parfema dodati će svakom izgledu raskošan i upečatljiv mirisni pečat. Tema odabira parfema podjednako je važna kako ženama tako i muškarcima. Put do idealnog mirisa zahtjeva strpljenje, pažnju i strast, zbog čega je njegov pronalazak težak ali zabavan izazov. Pronaći pravi parfem znači istaknuti individualnost i dopustiti harmoniji baze i mirisnih ulja da ispričaju priču u Vama, a to mogu samo najbolji muški parfemi.

Jesu li parfemi oduvijek bili omiljena muška djelatnost?

 

Čini se da pridavanje pažnje dobrom i finom mirisu oduvijek je bila popularna muška djelatnost. Muškarci su tokom povjesti obilato koristili parfeme, mirisna ulja i kozmetiku koja je nepogriješivo naglašavala njihovu osobnost, status i prestiž. Kraljevi, plemići, carevi i sultani, dvorani i pripadnici aristokracije trošili su prava mala bogatstva na bočice parfema. U parfemskoj industriji se i dalje rado prepričavaju legende o Napolenu, koji je parfeme kuće The House of Houbigant obavezno nosio sa sobom na sva daleka osvajačka putovanja. Također, jedna popularna legenda nas uči da je dvor kralja Luja XV bio poznat kao “dvor parfema”, a kralj je zahtjevao da dvorani koriste drugi parfem svakoga dana. Carske i kraljevske obitelji zapošljavale su osobne parfumere, koji su kreirali unikatne mirise kakvi se nisu mogli naći ni na jednom drugom mjestu. Potraga za autentičnim parfemima zauzima važno mjesto u povjesti.

 

Francuska, Njemačka i Italija, poznate europske parfemske zemlje, ponosno njeguju tradicionalnu proizvodnju parfema, zbog čega vas ne treba čuditi da je prva kolonjska voda ili “Kelnska voda” (u Francuskoj poznata kao Eau de Cologne) nastala je na teritoriju ovih država i najavila početak moderne parfemske industrije.Proizvodnja parfema je u ovim državama bila i ostala obiteljska djelatnost koja se čuvala unutar čitavih generacija. Prve parfumerije i laboratoriji nastali su u obiteljskim kućama, čija je strast bila izuzetnim mirisima postavljati temlje čitave industrije. Zahvaljujući želji prema inovacijama i eksperimentiranju različitim sastojcima, obiteljske parfemske kuće napravile su hrabri korak dalje i od kolonjske vode napravile prve parfeme. Prepoznjuči tezu ljudi da se osjećaju dobro u svojoj koži, kreirali su parfeme koji su učinili da se muškarci osjećaju moćno, sigurno i dominantno. Kolonjska voda postala je obavezan dio rituala mnogih muškaraca nakon brijanja, dok se danas tom ritualu dodaju i najbolji muški parfemi.

Što Vaš temperament govori o Vama?

 

Specifičnost parfema leži u činjenici da se miris stvara tek u dodiru sa kožom. Kombinacija sastojaka posjeduje krajnje nevjerovatno i neobičnu moć da drugačije miriši na svakome od nas. Sa razlogom se kaže da parfemi kreiraju magiju tek kada pronađu pravu osobu da ih nosi. Najlijepši muški parfemi postaju takvi tek kada na pravi način predstave nečiji temperament i individualnost. Prvi korak kod odabira mirisa znači upoznati sebe i pronaći sjećanja skrivena duboko u nama. Spremnost da budemo iskreni, ranjivi i probudimo najdraže uspomene.

Ne postoji jedan najbolji parfem za muškarce koji će učiniti da svaki muškarac miriše neodoljivo. Naprotiv, svaki čovjek je drugačiji, baš kao što je i svaki parfem drugačiji. Prilikom izbora parfema možemo se osloniti na intuiciju, pomoć profesionalnog osoblja ili zamoliti nekog ko nas najbolje poznaje kako bismo ispravno odlučili koji parfem na najbolji način predstavlja našu osobnost. Stručnjaci tvrde da je izbor parfema veći izazov za muškarce s obzirom na to da poklanjaju malo pažnje aktualnim trendovima kada su u pitanju parfemi i kozmetika. Što Vaš temperament zaista govori o Vama?

Profesionalne smjernice pomažu da se izaberu najbolji muški parfemi za svaki karakter. Staloženom i odmjerenom karakteru najviše će odgovarati parfemi na bazi mošusa, drvenastih tonova pomješanih sa toplim začinima. Muževan miris bogatih i toplih tonova koji nije oštar niti nametljiv biti će idealan izbor za sve muškarce, koji žele ostaviti dobar dojam u poslovnim prilikama. Čuvena parfemska kuća Guerlain od 1828. godine poznata je po profinjenim i klasičnim mirisima bez izuzetka. Sa druge strane, dinamičan karakter zahtjeva kombinaciju mirisa za kojim se svi okreću i koji će ih staviti u centar pažnje. Oni hodaju hrabro i smjelo, otvoreni su za isprobavanje intenzivnih, živopisnih i egzotičnih mirisnih nota. Ovakvi parfemi postali su simbol moćnog, ekstrovertnog i energičnog muškarca što je poslužilo kao vodeća inspiracija parfemskoj kući Aqua di Parma

 

Osvježavajući mirisni tonovi najbolje opisuju muškarce koji su stalno u pokretu i sportski tipovi. Lagane i čiste note na bazi morske vode, citrusa i bilja, kao što je cedr i lavanda, koji se dugo zadržavaju na koži i pružaju postojanost pri svakom koraku. Brend inspiriran lavandom iz Provanse, Perris Monte Carlo, kreirao je kolekciju živopisnih parfema i kolonjske vode čiji će se mirisi poigrati sa svim čulima.

 

Za muškarce koji biraju luksuz: Najbolji niche muški parfemi

 

Poznavatelji dobrih parfema znaju da se najbolji parfemi ne mogu kupiti bilo gdje, zbog čega se odlučuju za niche muške parfeme. Ovakvi parfemi se mogu opisati kao najbolji među najboljima, luksuzni i raskošni, koji se proizvode u ograničenim serijama. Broj parfemskih kuća i kompanija koje se bave proizvodnjom isključivo niche parfema je mali, što naglašava ekskluzivnost parfema ove kategorije. Renomirani brendovi proizvode parfeme, koje nitko drugi na tržištu ne može ponuditi pri čemu posvećuju posebnu pažnju izboru sastojaka i prezentaciji pakiranja. Dragocijeni sastojci se pronalaze iz različitih krajeva svijeta kako bi se napravio visoko kvalitetni proizvod.

Niche parfemi su često i najskuplji muški parfemi. Obožavatelji dobrih parfema sa zadovoljstvom izdvojiti veću svotu novca za ovu vrstu parfema, jer znaju da mogu očekivati jedinstvene mirise, koji se mogu opisati i kao remek-djelo u bočici. To su parfemi koji imaju moć fasciniranja i pružaju potpuno neočekivano mirisno iskustvo. Često se kupuju zbog same parfemske kuće i muškarci koji ih koriste dugo ostaju vjerni istom brendu. Jednostavno, niche parfemi ispunjuju prostoriju u kojoj se nalazite. Dopadljiv muški miris izmamiti će kompliment za tren oka!

Izuzetni parfemi nemaju rok trajanja, naprotiv, oni su bezvremenski i ruše sve granice. Poznati brendovi poput Guerlain i The House of Houbigant već više od tri stoljeća veže se za najpopularnije i najtražnije parfeme za muškarce. Poznata parfemska kuća Bond no.9 osnovao je čitav svoj brend na slici elegatnog, profinjenog i urbanog muškraca koji želi mirisati upečatljivo u svakom trenutku. Preko više od dva stoljeća parfemska kuća Creed stvarala je mirise bez premca, koji i danas poštuju muškarci poštivatelji uspjeha, kvaliteta i dobrog stila. Najvažnija misija industrijskog brenda Ajmal je da obogate način života muškaraca, koji koristi parfeme iz njihove kolekcije. Iza najboljih muških parfema kriju se sve tajne izuzetne proizvodnje elegantnih mirisa, a navedeni brendovi su samo dio liste renomiranih parfemskih kuća sa impozantnim iskustvom.

 

Najpopularniji muški parfemi svih vremena

 

Isprobavanje različitih mirisnih nota i njihovo uspoređivanje je ključno prilikom odabira pravog parfema. Ovakva mala istraživanja najbolje pokazuju koji mirisi odgovaraju nekom karakteru. Iste mirisne note i dopadljive arome mogu se naći u većem broju brendova parfema, ali u različitim kombinacijama sa drugim sastojcima zbog čega je najbolji savjet usporediti nekoliko i izabrati onu koja ostavlja najjači utisak. Mirisi se često povezuju sa dragim uspomenama, a dobar parfem će probuditi Vaša najlijepša sjećanja. Bilo da je riječ o mirisu prvog automobila kojeg ste kupili, nasljeđene kožne jakne koja se generacijama vuče kroz Vašu obitelj ili mirisu sviježe pokošene trave gdje ste zaigrali nogomet, nekoliko kapi parfema će probuditi čulo mirisa.

 

Najbolji muški parfemi postali su inspiracija mnogim muškarcima da eksperimentiraju sa drugačijim mirisima i uvijek pronađu novu mirisnu notu koja će napraviti da budu profinjeni i zrače samopouzdanjem. Na listi najpopularnijih se nalaze parfemi poznatih dizajnerskih kuća Dior, Paco Rabanne, Bvlgari, Dolce & Gabbana, Versace, Carolina Herrera, Jean Paul Gaultier, Giorgio Armani, Prada i drugi poznati brendovi, kao i poznati muški parfemi iz kategorije niche parfema. Ukoliko Vas zanimaju muški parfemi koji najduže traju ili koji su najbolji muški parfemi po izboru žena, ovo su top muški parfemi:

 

  • Mancera, Cedrat Boise sa mirisnim notama kože i toplih začina obogaćenim drvenastim tonovima
  • Guerlain, Habitat Rouge uz mnoštvo mirisnih nota poput tamjana, vanilije i ruže, šumskog bilja, svježeg citrusa i kože
  • Creed, Aventus apsolutni bezvremeni klasik za muškarce idealan kako za svečane, tako i za poslovne prilike
  • Amouage, Reflection kojim dominira nota sandalovine
  • Aqua di Parma, Mirto di Panarea nešto svježijeg mirisa cvijeća, bosiljka, drvenastih ,šumskih tonova i citrusa, koji neodoljivo podsjećaju na Siciliju i stil modernog talijanskog muškarca
  • Escentric Molecules, Molecule 02 parfem koji fascinira orijentalnim mirisom na koji pripadnice ljepšeg spola neće ostati imune.

 

 

Najprodavaniji parfemi muški i drugi najljepši muški parfemi po ženskom mišljenju proizvedeni su u okviru poznatih niche parfemskih kuća poput Montale, Kurkdjian, Mancera, Creed, Amouage, Floris, Guerlain. Vašu pažnju pored niche parfema privući će i nekoliko dizajnerskih mirisnih kreacija namjenjenim muškarcima:

  • Jean Paul Galtier, Le Male kao jedno od najpoznatijih ostvarenja međunarodno priznatog parfumera Francis Kurkdjiana
  • Creed, Green Irish Tweed koji je nastao prije 30 godina, a vrlo je atraktivan parfem za muškarce i danas
  • Hermes, Terre d’Hermes koji mnogi smatraju izuzetno muževnim mirisom
  • Montale, Red Vetiver sa aromom marokanskog cedra
  • Tom Ford, Oud Wood poznati oštar muški miris drvenastih tonova idealan za svečane prilike
  • Prada, Amber Pour Homme Intense slatkaste arome za svaku priliku
  • Chanel, Bleu kao jedan poznati klasik kada su u pitanju najbolji muški parfemi
  • Giorgio Armani, Acqua di Gio glasi za jedan od najzavodljivjih parfema za muškarce.

 

Što se još krije u svijetu muških mirisa?

 

Nošenje parfema je vrlo značajan ritual za jednog muškarca. Ne samo da parfemi pomažu ostaviti dobar utisak u svakoj prilici, oni ističu njihovu individualnost i muževnost. Iz tog razloga se danas muškarci odlučuju za različite mirisne preparate koji će im pomoći da budu primjećeni i ostanu zapamćeni. Popularne parfemske kuće prepoznale su potrebu i želju modernog muškog svijeta da miriše atraktivno i izgleda besprjekorno, zbog čega su razvile kolekcije visokokvalitetnih proizvoda za negu lica, kože i tjela namjenjenu muškarcima. Uljepšavanje je bila primarna aktivnost žena, ali je danas podjednako važna i muškarcima.

 

Najbolji muški parfemi utkani su u cijele kolekcije preparata za brijanje i njegu poslje brijanja i njegu kože kako bi ona bila adekvatno zaštićena. Parfemske kuće otišle su i korak dalje osmislivši set proizvoda koji će svakodnevne muške rituale učini lakšim, kao što su četke za brijanje, brijači, sapuni ,setovi za putovanja. Svaki preparat je obogaćen mirisnim aromama najljepših parfema i čine odličnu bazu kako bi se prafem duže zadržao na koži, a ona postala mekana i njegovana. Talijanska dizajnerska i parfemska kuća Acqua di Parma ne prestaje oduševljavati muškarce širom svijeta proizvodima za njegu brade kao što su Kreme, sapuni za brijanje i losioni za njegu kože nakon brijanja. Proizvodi ovog brenda inspirirani su suncem okupanom Sicilijom, a najviše slikom stiliziranog muškarca koji se želi osjećati najbolje u svojoj koži. Četke za brijanje rade se ručno - mekane dlake savršeno se prilagođavaju obliku brade, dok je dizajn četke inspiriran izgledom bočica parfema ove kuće. Brijači prate tradicionalnu talijansku ručnu izradu, funkcionalni su i jednostavni za upotrebu.

 

Potreba suvremenog muškarca je ta da je uvijek u pokretu, to je savršeno razumjela i pafremska kuća Floris kreirajući različite proizvode koji se mogu ponjeti i spakirati. Ručno izrađeni neseser od izdržljive kože idealan je za duža i kraća putovanja. Odgovarajućih je dimenzija tako da stane u njega set za brijanje, parfem i sve drugo što je neophodno za svakodnevnu njegu. Ovaj brend je među muškarcima poznat po sapunima za brijanje izuzetnog mirisa i kvalitete. Kombinacijom mirisnih ulja stvorena je posebna formula koja radi da oštrica brijača nježno i lagano klizi po koži smanjujući mogućnost od posjekotina. 

 

Najboljim muškim parfemima obogaćeni su i gelovi za tuširanje. Engleska parfemska kuća Creed poznata je po parfemima raskošnog mirisa podjednako kao i po drugim preparatima, napravljenih za izuzetnu njegu kože. Korištenjem mirisnih gelova za tuširanje i šampona za kosu produžuje se trajanje mirisa ovih jedinstvenih parfema. Neobično visok postotak esencija parfema kojima su preparati obogaćeni, ostavljaju na tijelu osvježavajući i snažan muževan miris. Švedska kompanija Byredo poznata je po parfemima vrhunskog mirisa, kao i različitim aspektima za muškarce izrađenih od najfinije kože - torbe, novčanici, futrole i još mnogo toga.

 

Zabavite se istraživajući mnoštvo muških parfema i poigravajući se sa Vašim čulom mirisa. Neka parfem bude Vaša najbolja inspiracija za moćan, moderan i muževan stil.