WILGERMAIN

Excellence, Craftsmanship and Timelessness

O Wilgermain brendu

Inspiracija

Wilgermain je luksuzna kuća parfema koju je osnovao stručnjak iz industrije, Francisco Gratacos. Dizajnirana da privuče kako najzahtjevnije ljubitelje parfema, tako i osobe koje po prvi put kupuju niche parfem, Wilgermain nudi pažljivo kuriranu kolekciju izuzetnih mirisa osmišljenih da istraže širok spektar mirisnih tema.

Crpeći inspiraciju iz moderne i avangardne atmosfere Williamsburga u New Yorku i klasične profinjenosti savoir-faire-a pariške lijeve obale, Wilgermain osigurava skladnu ravnotežu orginalnosti i nosivosti.

Kako bi ostvario svoj san, Francisco je zatražio pomoć velikog prijatelja, svjetski poznatog majstora parfumera Rodriga Flores-Rouxa. Sa skoro 30 godina profesionalnog iskustva, Rodrigo je višestruko nagrađivani parfumer čije su međunarodno hvaljene, najprodavanije kreacije poznate po svojim prepoznatljivim osobnostima.

Sa međunarodnim opsegom i željom da postane univerzalan, svaki detalj Wilgermain-ovih parfema pažljivo je osmišljen i u potpunosti proizveden u Europi i SAD-u od strane tradicionalnih obrtnika koristeći ekološki prihvatljive komponente.

Rječnik

Svježi, iskreni i jedinstveni
Iskustveno pripovjedanje
Bez rodne pripadnosti, bogate i suvremene olfaktivne ponude
Samo najbolji, teško dostupni i ekskluzivni aromatični sirovinski materijali
Apsolutno neporecivi luksuz

Dizajn

Wilgermain se izražava kroz specifičan i osoban ukus za dizajn, preciznost i vrhunski detalj, te je tako i njegova ambalaža osmišljena u skladu sa principima koji su također diktirali mješanje mirisa, rezultirajući u koherentnom, jasnom i luksuznom dijalogu, zajedničkom jeziku koji pruža jedinstveno olfaktivno iskustvo, kako individualno tako i univerzalno.

Baš kao što su svi Wilgermainovi parfemi napravljeni od najfinijih aroma, talijanska visokokvalitetna staklena bočica, pažljivo polirana i ručno završena, čuva ih i čini da sjaje i reflektiraju svjetlost na neobičan način zbog čistoće i težine stakla. Profinjen Zamak-5 čep, ručno izrađen i poliran jedan po jedan, dizajniran sa oblikom koji podsjeća na vijke i čavle koji drže zajedno i Brooklynski most i Eiffelov toranj, ujedinjuje sve to. Modernost, visoki dizajn, apstrakcija i povijesne reference, sve obuhvaćeno u jednom jedinom dizajnu koji je kreirao Luis Blanc, jedan od najpoznatijih španjolskih dizajnera robnih marki i proizvoda.

Upoznajte osnivača

FRANCISCO GRATACÓS

Wilgermain je zamišljao Francisca Gratacósa, čovjeka strastvenog prema umjetnosti, dizajnu i parfumeriji.

Još od studija psihologije, Francisco je uvijek bio svjestan važnosti olfaktivne memorije, ne samo iz perspektive ljudske evolucije, već posebno zbog njene uloge u asocijaciji i pamćenju na emocije, zbog čega je uvijek imao poseban senzibilitet za parfeme i njihovu sposobnost da evociraju sjećanja.

Bez obzira na svoje osnovno obrazovanje, Francisco se specijalizirao za poslovni menadžment kada je 2007. godine upoznao jednog od najvećih španjolskih parfumera, sa kojim je nekoliko godina kasnije počeo raditi na stvaranju svog luksuznog brenda parfema. Ovo je zapravo bio početak uzbudljivog putovanja; izvan poslovnog aspekta, Francisco je pronašao način da spoji svoje tri strasti, te je odlučio da se potpuno posveti svijetu mirisa.

Upoznajte parfumera

RODRIGO FLORES-ROUX

Biografija

Rodrigo Flores-Roux je rođen u Meksiku prije 50 godina i od djetinjstva su ga privlačili parfemi. Nakon završenog studija biologije, upisao je ISIPCA, školu parfumerije u Versaillesu, gdje je završio praksu kod Jean-Claude Ellena.

S više od 30 godina profesionalnog miješanja mirisa, Rodrigo je višestruko nagrađivani parfumer, a njegova vještina je prepoznata sa nekoliko FiFi nagrada među ostalima. Pored toga, njegovi radovi su uvršteni na važne liste najboljih u Fragrance Foundation Hall of Fame.

Trenutno je Rodrigo potpredsjednik kreiranja mirisa u Givaudanu, živi na Manhattanu, uživa u posjećivanju muzeja i finih restorana, povremeno uživa u cigari i, kao i uvijek, ovisnik je o vijestima te pažljivo prati najnovije trendove, vijesti i događanja.


Testimonials

Kad god se želim osjećati senzualno, ali i nekako snažno i samouvjereno, stavim parfem WIlgermain So Suede. Zaista volim muške parfeme, a ovaj je nekako savršen i za muškarce i za žene. Miriše cvjetno i voćno, ali se osjećaju i mirisi kože tipični za muške parfeme.Morena Rebac
Ja volim jake parfeme koji mirišu na vaniliju, pa moj izbor uvijek bude Passion Victim koji je jak, ali nije pretežak i presladak. Vanilija je u kombinaciji sa cvijećem i citrusima, tako da je ovaj parfem odlično izbalansiran. Kada ga stavim, probudi retro osjećaje u meni, i uvijek se osjećam kao moderna dama koja šeta ulicama Pariza prošlog stoljeća.Valentina Brčić
Ne bih rekla za sebe da sam baš skromna, i u mom svijetu VIŠE JE zaista VIŠE. Ovo je moj omiljeni parfem jer je jak, pomaže mi da se osjećam kao da sam najjača na svijetu, a opet uvijek probudi i moju senzualnu i ženstvenu stranu.Ankica Stepanov

Wilgermain Shop