Niche parfemi: Sve što trebate znati o najluksuznijim parfemima

 

 

Odabrati pravi parfem znači pronaći svoj mirisni potpis, koji će biti prepoznatljiv, unikatan i potpuno autentičan. Poznavatelji parfema su uvijek u potrazi za dobrim mirisom, koji ne posjeduje veliki broj ljudi. Oni tragaju za raskošnim mirisima koje će moći osjetiti svim svojim čulima. Tragaju za ekskluzivnim i inovativnim parfemima, koji će ih učiniti posebnim i upečatljivim. Takvi parfemi se opisuju kao istinska umjetnička dijela pretočena u bočicu i poznati su kao - niche parfemi. 

 

Što se to skriveno, tajno i magično krije u njima?

Niche parfemi: Značenje luksuznog

 

Kada je riječ o unikatnim proizvodima, poznato je da se na tržištu ne mogu naći raskošniji mirisi od parfema koji se označavaju kao niche parfemi. Osmišljavanje, kreiranje i proizvodnja ovakvih parfema zahtjeva potpunu posvećenost, strpljenje, iscrpno istraživanje i konstantnu želju za novim i inovativnim. Bogata tradicija i odabir rjetkih i dragocjenih sastojaka su komponente koje ih čine luksuznim. Svaka kap ovih parfema osvaja čula i radi da se svako tko ih koristi osjeća profinjeno i glamurozno.

 

Kovanica “nichepotiče iz francuskog jezika, kojom se označava skriveni prostor ili udubina u zidu. Kada je riječ o parfemima, značenje ove riječi dobiva potpuno drugi smisao. “Niche” parfemi predstvaljaju proizvode, koje nitko drugi na tržištu ne može ponuditi. Nije ih moguće pronaći u parfumerijama, jer su ih proizvodile i još uvijek proizvode manje parfemske kuće čiji parfumeri uživaju potpunu umjetničku slobodu i mogućnost eksperimentiranja posebnim i dragocenim sastojcima. Danas ih proizvode ekskluzivne parfemske kuće i proizvode se u manjim količinama, zbog čega su dostupni isključivo onima najistaktivnijeg ukusa. Niche parfemi mogu se isključivo opisati kao jedinstveni i drugačiji.

 

Što su niche parfemi?

 

Manje obiteljske parfemske kuće širom svijeta koristile su znanje, vještinu i strast kod kreiranja mirisa i kombinaciji sastojaka kako bi napravile parfem izuzetne vrijednosti. Za razliku od velikih parfemskih kuća koje teže ka tome da zadovolje što veći broj korisnika, niche parfemske kuće su oduvijek nastojale kreirati vrhunski proizvod. Kreatori parfema uživaju u svojoj nezavisnosti i slobodi stvaralaštva kako bi svijetu predstavili iskonska remek-djela, zbog čega niche parfeme karakterizira strast umjetnosti naglašenom posebnosti sastojaka. Prilikom njihovog kreiranja se posebna pažnja posvećuje svakom detalju, jer se svaki sastojak bira i svaka bočica je izabrana da ispričaju najljepše priče - priče parfumera.

 

Inspiraciju za unikatne mirise parfumeri su nalazili u svijetu koji ih okružuje, unoseći u harmoniju mirisa svoja iskustva i osjećaja. U ovom segmentu parfemske industrije je važno koji kreator stoji iza kolekcije parfema, jer one predstavljaju njegovu umjetnost. Ukoliko se detaljnije pogledaju niche parfemske kuće koje važe za najuglednije proizvođače parfema na svijetu, može se utvrditi da su to kompanije sa dugogodišnjim, pa čak i više stoljetnim iskustvom vrhunskog poslovanja. Za njih proizvodnja parfema ne predstavlja isključivo posao, već poseban životni stil. Zahvaljujući neprekidnoj težnji za napretkom i inovacijama, parfumeri su iskoristili strpljivo prikupljeno znanje i prenjeli ga na najviši mogući nivo. 

 

Ono po čemu se niche parfemi razlikuju od komercijalnih su najfiniji sastojci, koji se pronalaze u različitim krajevima svijeta i koji se ne mogu osjetiti u drogerijskim parfemima. Originalnost u bočici - riječi koje najbolje opisuju ovu vrstu mirisa. Iza svake kolekcije ponosno stoje imena renomiranih kreatora, pri čemu se odabiru parfema iz ove industrije pridaje veliki značaj. Niche proizvodi govore jezik luksuza. Osim što je njihovo pakiranje ručno potpisano imenima kreatora, brendovi mogu osmisliti parfem prema Vašem ukusu, potpuno jedinstvenu kreaciju u kojoj možete uživati samo Vi. Parfemska kuća Tiziana Terenzi posvećena je proizvodnji parfema u skladu sa ukusom naručitelja, čiji se duplikati ne mogu pronaći nigdje u svijetu.

 

Po čemu se izdvajaju najbolji niche parfemi?

 

Kroz niche parfeme je protkana povijest proizvodnje parfema od prvih parfemskih kreacija osmišljenih prije nekoliko stoljeća, pa sve do danas kada su takvi parfemi poslali simbol prestiža i raskoši. Vjerovali ili ne, povijest ovih parfema seže još u Veneciju, Firencu i Francusku kao prve parfemske glavne gradove Europe. Prve mirisne vode i parfeme koristili su čak obitelj Mediči, Marija Antoaneta, Napoleon, kraljica Viktorija i Elizabeta I. Sa ponosom možemo ukazati da se nekoliko parfemskih kuća održalo sve do danas stvarajući revoluciju u modernoj perfumeriji i kreirajući vrhunsku umjetnost. U njihovim mirisima uživali su pripadnici kraljevskih i plemićkih obitelji, dok je jednu parfemsku kuću osnovao i sam sultan Omana. 

 

Mnogi parfumeri bili su uvažni gosti na dvorovima. Jean-Francois Houbigant, osnivač čuvene parfemske kuće The House of Houbigant bio je osobni parfumer cara Aleksandra III, kada je kreirao jedinstven parfem namenjen njegovoj ženi carici Mariji Fjodorvonoj. Nesvakidašnja povijest je ono tajnovito po čemu se izdvajaju najbolji niche parfemi. Mnoge kuće stvorile su podebljane kompozicije, koje su otvorile put modernoj proizvodnji parfema. Neka od najpoznatijih imena u industriji niche parfema su Guerlain, Amouage, Creed, The Different Company, M.Micallef, Tiziana Terenzi i druge kompanije, koje kreiraju vrhunske kozmetičke proizvode.

 

Odabirom nekog od ovih parfema postat ćete dio bogate povijest i pronaći svoj atraktivni mirisni potpis. 

 

Da li znate kako miriši umjetnost?

 

Da li je moguće osjetiti umjetnost? Ako ste bili u prilici da pomirišete i držite u ruci neki od parfema niche brendova znači da ste imali jedinstvenu mogućnost osjetiti umjetnost svim čulima. Niche parfemi rade se ručno od prirodnih i najdragocenijih sastojaka, koji se mogu naći u prirodi. Koriste se najfinije komponente iz udaljenih krajeva, zbog čega ovi parfemi predstavljaju cijeli svijet u bočici, svojevsrtan spoj kultura, običaja, naroda, magije Istoka i Zapada. Inspirirani su iskrenim emocijama, iskustvom, uspomenama, putovanjima i prirodom. 

 

Mirisi ovih parfema se ne mogu opisati kao svakodnevni ili uobičajeni. Kada su u pitanju nice parfemi, postojanost je izuzetna. Kako se tokom proizvodnje koriste svježi i najskuplji sastojci, prodoran miris postepeno obuzima sva čula zadržavajući se dugo na koži. Izbor sastojaka nije jedina stvar o kojoj kreatori vode računa tokom proizvodnje. Posebna pažnja se poklanja čak i načinu i uvijetima na koji se sastojci gaje i obrađuju, a najviše emociji koju miris treba probuditi u korisniku. Niche parfemske kuće poznate su po spajanju nespojivog i rušenju granica uobičajene proizvodnje parfema. Kuće poput Escentric Molecules koriste pojedinačne molekule, Guerlain je poznat po rijetkoj crnoj orhideji, Montale po egzotičnom oudu, dok neki brendovi koriste ručno brani jasmin, vaniliju, pa čak i zlatnu prašinu.

 

Sloboda parfumera da se umjetnički izraze najbolje dolaze do izražaja kada se pogleda pakiranje parfema. Elegantno osmišljene bočice dužne su pratiti i na pravi način predstaviti raskoš rijetkih sastojaka. Kreativnom izgledu posvećuje se izuzetna pažnja, toliko da svaka pojedinačna bočica predstavlja ukras za sebe. Bočice su ukrašene Swarowski kristalima, komadićima zlata i srebra, rijetkih vrsta drveta ili ručno oslikane. Jedan od razloga zbog kojeg niche parfemi dolaze u ograničenim količinama je činjenica da ih ručno potpisuju sami kreatori parfema. Poput zanosnog mirisa i veličanstveno pakiranje izaziva bujicu emocija i oduzima dah.

 

Zbog odabira isključivo skupih i finih komponenti, cijena niche parfema prati standard visoke kvalitete. Ipak, istinski poznavatelji dobrih mirisa prepoznali su užitak za koji su nerjetko spremni izdvojiti veću svotu novca. Kada se usporedi osjećaj koji parfemi ove kategorije izazivaju, takvu suštinu je nemoguće naplatiti. 

 

Na korak do najboljih ženskih niche parfema

 

Najbolji ženski niche parfemi nude ekskluzivnost kakvu ne možete pronaći na tržištu. Ovo su parfemi koji otkrivaju sve tajne ženstvenosti - zavodljivost, senzualnost i gracioznost. Njihovi kreatori odbacuju sve što je svakidašnje i obično kombinirajući mirisne note tako da koje u dodiru sa kožom stvaraju magiju. Poznati po neodoljivim mirisima, namenjeni su ženama koje žele da se osjećaju dobro u svojoj koži, a cilj kreatora parfema je da naglase Vašu individualnost i ženstvenost. Važnost dobrog i kvalitetnog parfema zauzaima posebno mjesto u ženskom ritualu uljepšavanja, jer su raznolikim mirisima žene stvarale utisak o sebi. 

 

Odvažne žene poput pripadnica carskih, kraljevskih i aristokratskih obitelji ili glumica i umjetnica koračale su hrabro u svaki novi dan noseći parfeme koji su činili da se osećaju tajanstveno i očaravajuće. Prepoznatljivim mirisnim notama poznatih niche brendova nisu mogle odoljeti ni velike hollywoodske zvijezde poput Audrey Hepburn, Eve Turner, Ave Gardner i Madonne. Čini se kao da jedinstvena formula parfema otkriva sve tajne ljubavi i slavi Vašu osobnost. Posjedovati parfem izuzetne kvalitete znači prepustiti se vrtlogu senzacionalnih mirisa bezvremenske ženstvenosti.

 

Izaberite kvalitetu: Najbolji niche muški parfemi

 

Zadatak kreatora niche parfema je da osmislekvalitetan miris, bezvremeni klasik adekvatan za svaku priliku. Ono što niche muške parfeme čini najboljim proizvodima dostupnim na tržištu je priča koja povezuje generacije. Dobra praksa se već dugi niz godina prenosi sa generacije na generaciju. Obitelji parfumera prenosile su znanje na svoje potomke, koji su jednako uživali u nalaženju nevjerovatnih mirisa kreirajući jedinstvene parfeme za muškarce. Osim toga, korištenje izuzetnih muževnih mirisa postala je neraskidiva veza između očeva i sinova.

 

Više od dvadeset parfemskih kuća kreirale su sklad mirisnih nota i tonova koji ne poznaju granice luksuza i raskoši. Obožavatelji ovih rijetkih mirisa bili su ruski imperatori, europski kraljevi, pa čak i sam Napoleon. U Francuskoj se i danas prepričava kako je slavni Napoleon pripremajući vojsku za nove pohode često odvojio vrijeme da posjeti kuću The House of Houbigant i izabere parfeme, koje je nosio sa sobom na svako putovanje i vojni pohod. Sa razlogom se niche parfemi ubrajaju među najbolje, ekskluzivne i rijetke, jer predstavljaju simbol tradicije, povijest i razvoj unikatnih mirisa. Zbog čega su ovo najbolji parfemi za Vas?

 

Dopadljiv muški miris ovih parfema izdvojit će Vas iz mase i ispuniti svaku prostoriju u kojoj se nalazite. Neodoljivi i osvežavajući tonovi parfema izmamit će poglede tako da se za svakim ko ih nosi okreće glava. Kombinacija sastojaka odgovara svačijem ukusu i osmišljeni su tako da istaknu stil i naglase osobnost. Niche parfemi su dodatak koji čini da se osjećate moćno, dominantno i muževno. Parfemske kuće preuzele su zadatak da pokažu sliku idealnog muškarca, što čine ugodnim i elegantnim muškim mirisima. Ukoliko se pogledaju liste najboljih muških parfema svih vremena, na visokim pozicijama se nalaze upravo niche muški parfemi. Rijetki i dragocjeni sastojci, tehnika izrade mirisa, kao i elegantna pakiranja ih sa razlogom svrstavaju među najpopularnije parfeme za svako godišnje doba i priliku. Niche parfemi predstavljaju izuzetna ostvarenja, a među najljepšima se nalaze kreacije parfemskih kuća Guerlain, Creed, Amouage, Acqua di Parma.

 

Iza svakog parfema se krije iscrpno istraživanje i eksperimentiranje različitim komponentama kako bi se dobila idealna kombinacija. Pored primarne parfumerijske djelatnosti, mnoge niche parfemske kuće odlučile su se za proizvodnju preparata za njegu kose, kože i brade. Niche parfemi i kolonjske vode čine važan dio svakodnevnih muških rituala. Parfemske kuće posvetile su se kreiranju visokokvalitetnih proizvoda kako bi Vašoj koži omogućile potrebnu njegu obogaćenu mirisnom bazom. Pored atraktivnog mirisa, proizvodi za njegu kože i brade pružaju koži potrebnu hidrataciju i mekoću. Kolonjske vode prožete su prepoznatljivim notama što ih čini odličnom mirisnom podlogom, koja se lagano stapa sa mirisnim tonovima parfema. 

 

Parfemi koji slave Vašu osobnost

 

Nijedna lista najbojih parfema na svijetu nije potpuna bez unisex niche parfema. Njihova posebnost leži upravo u njihovoj originalnosti i kombinaciji mirisa koja nadmašuje sve granice. Ideja unisex mirisnih kompozicija osmišljena je tako da odgovara kako ženama, tako i muškarcima. Glavna karakteristika je neutralnost upakirana u perfekciju, koja ruši sve stereotipe. Za kombinaciju hrabrog i umjerenog odlučit će se sve osobe profinjenog ukusa, koje ne žele nositi parfem koji imaju svi.

 

Oštre note prožete su slatkim i puderastim tonovima što na jedinstven način oslikava neprestanu borbu muževnosti i ženstvenosti. Parfemi niche industrije predstavljaju stil, profinjenost i eleganciju. Bez sumnje predstavljaju sofisticiranost koja nikada ne izlazi iz mode i govore sami za sebe. Stavljaju fokus na ono najvažnije, na suštinu - na individualnost. Unisex niche parfemi su parfemi koji pronalaze nas i specifični su i jedinstveni, kao i svako od nas. 

 

Niche parfemi u Zagrebu: Pronađite Vaš primjerak

 

Za razliku od dizajnerskih i komercijalnih parfema, niche parfemskim kućama reklamiranje ne predstavlja ključni dio prodaje. Naprotiv, kako njihove kreacije predstavljaju umjetnička ostvarenja, a kvaliteta je daleko poznata, svaka riječ je suvišna. Nisu namenjeni za veća tržišta, već su ograničeni potrebama malog broja ljudi, istinskim poznavateljima parfema koji žele luksuz i autentičnost. Iz tog razloga se ne mogu kupiti u parfumerijama, već isključivo u ekskluzivnim prodavnicama parfema ili specijaliziranim online prodavaonicama. Prodaja i naručivanje niche parfema dostupni sada i u Zagrebu. 

 

Na adresi Ilica 7 nalazi se ušuškana nova niche parfomerija Belodore. Nova lokacija donosi još veću ponudu poznatih parfemskih brendova kao što su Creed, Escentric Molecules, Amouage, Acqua di Parma, Tiziana Terenzi, Houbigant, Floris i mnogih drugih. Ovo je pravo mjesto za sve koji žele sebi priuštiti dodir luksuza i raskoši. Više od dvadeset nevjerovatnih imena krasi police parfemskog butika, koji sa ponosom predstavljaju kupcima kolekcije unikatnih mirisa. 

 

Parfemi nevjerovatnih mirisa mogu se pogledati, ali i naručiti online! Ukoliko ste sumljivi prema kupnji preko interneta, sa Belodore brendom ne možete pogriješiti. Naš najveći uspjeh je Vaše povjerenje, dopustite nam da se brinemo o Vašem mirisnom pečatu.

 

Dopustite da pravi parfem pronađe Vas!